Najaar 2011: 9 enthousiaste zelfstandige onderwijskundige gaan op zoek naar een organisatievorm waarbij zij de kracht van het samenwerken willen ervaren, maar ook de vrijheid van het zelfstandig-zijn willen bewaren.

2 Januari 2012: drieS, coöperatie U.A., is officieel opgericht. Voor onze 9 leden een nieuwe uitdaging aan het begin van een heel nieuw jaar. En wat nu zo leuk is “ 2012 is het Jaar van de Coöperatie”. Wat een ‘toevallige?’ samenloop van ontwikkelingen! We zitten in ieder geval goed op stroom met een van de wereldwijde sociaal-economische trends!

9 mei 2012: Na 4 maanden intensief mailen, sms’n, bellen, skypen, samenkomen, samen-reizen, ideeen uitwisselen, een eigen logo, we bouwen aan een eigen website, elkaar echt leren kennen in + en de – , samen naar elkaars klanten, samen offerte uitbrengen, … zijn we nu allemaal vol aan het werk bij klanten… Het is echt waar: de Kracht van onze coöperatie drieS!! 

Eind september 2012. We zijn nog steeds volop aan het werk! Dankzij de coöperatie kunnen we grote klussen aannemen. We ervaren dat verschillende meningen ons krachtiger maken. We leren steeds meer over de bedrijfsvoering van een coöperatie. De website gaat life!

Een coöperatie is een onafhankelijke onderneming in eigendom van en bestuurd door degenen die er gebruik van maken. Het is een onderneming in verenigingsverband waarbij het gaat om goede economische condities voor de leden op de langere termijn. Winst is hierbij geen doel, maar een middel.